בדיקת ינשוף היא הנפוצה ביותר לאיתור נהיגה בשכרות. בדרך כלל הבדיקות הללו מבוצעות באזורי בילוי בשעות הלילה או בסופי שבוע. המטרה היא לזהות נהגים שמועדים לפורענות בטרם ימשיכו לנהוג בשכרות ויכסנו הולכי רגל, נהגים אחרים ואת עצמם.
האמצעי המרכזי לבדיקת נהיגה בשכרות היא בדיקת ינשוף. הבדיקה מהירה ופשוטה לביצוע ולרוב עושים בה שימוש בפעילות יזומה של המשטרה בסופי שבוע או שעות הלילה בקרבת מועדונים, ברים וכדומה.
יש לא מעט שנבהלים כשהם מתבקשים לעבור בדיקת ינשוף ומסרבים לבדיקה או מתאמצים לנסות להכשיל אותה. לא כדאי לעשות זאת ויש דרכים טובות וראויות יותר לעבור בדיקת ינשוף.
איך לעבור בדיקת ינשוף?
מידע שימושי איך לעבור בדיקת ינשוף או לטפל בתוצאה חיובית לבדיקה כזאת:
- לא לסרב לבדיקה – טעות גדולה היא לסרב לבדיקת ינשוף ללא סיבה מוצדקת לכך. מבחינת בית המשפט סירוב לבדיקה כמוהו כהודאה באשמה ולכן תהיה ענישה על כך כאילו נתפס הנהג במצב נהיגה בשכרות. סיבות לראויות לסירוב הן בעיה רפואית הקשורה לנשימה או ריאות וכדומה.
- רבע שעה המתנה – יש צורך להמתין עם ביצוע הבדיקה רבע שעה לפני שמבצעים אותה. כלומר, אם נהג נעצר בשולי הדרך, על השוטר להמתין רבע שעה לפחות לפני שיבדוק אותו עם הינשוף. המטרה היא למנוע חריגות בבדיקה בשל הימצאות של שאריות משקה בפה של הנבדק גם אם איננו שיכור.
- לא להתעמת עם השוטר – את הוכחת החפות שלכם תשאירו עבור עורך דין תעבורה שייצג אתכם במידת הצורך. אין צורך להגיע לעימות מילולי או פיזי עם השוטר הבודק אתכם ולסבך את המצב עם עבירה פלילית או תחת הסעיף של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
- התנהלות השוטר – על השוטרים גם יש אחריות ותנאים לקיום הבדיקה בצורה תקינה. יש לכייל את המכשיר על פי הנדרש, יש להחליף פיות וגם לבצע בדיקת מאפיינים כשיש בכך צורך. במידה והשוטר לא ממלא את תפקידו כפי שצריך זה פתח עבור עורך דין תעבורה לביטול המשפט.
- לשכור עורך דין תעבורה – די מובן מאליו אבל ברגע שיש מולכם זימון למשפט או כל ענישה אחרת בגין נהיגה בשכרות, כדאי לפנות לשירותי עורך דין תעבורה לקבלת יעוץ בתיק שלכם. בחלק גדול מהמקרים ניתן לבטל את הענישה או המשפט וצריכים לעשות זאת עם עו"ד מיומן בכך.
בדיקת ינשוף היא לא מאה אחוז הרשעה על נהיגה בשכרות ולכן יש לטפל בכך עניינית, לבדוק לעומק את המקרה ולענות על כמה שאלות שקשורות למקרה. מבדיקות רבות שנעשו לאורך השנים נמצא שיש סטיית תקן של כמעט 20 אחוז בתוצאות של בדיקות ינשוף. מדובר על אחוז גבוה מאוד שגורם להרשעה שלא כדין לנהגים רבים מדי שנה.
לסיכום, הענישה על נהיגה בשכרות הוחמרה בשנים האחרונות והיא עומדת על שנתיים שלילת רישיון נהיגה, צבירת נקודות ואף קנס כספי של מאות שקלים בחלק מהמקרים. מי שנתפסים בעבירה חוזרת של נהיגה בשכרות כבר יקבלו עונש כפול ומכופל ולכן כדאי שלא להגיע לסיטואציה כזאת.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד עידן לוי – עורך דין תעבורה בצפון אשר מעניק ליווי והגנה משפטית לחשודים בעבירות תעבורה קלות וקשות כאחד. אם אתם מחפשים עורך דין תעבורה בקריות או עורך דין תעבורה בחיפה – המשרד הוא הכתובת!