נותני שירותים בתחום האינטרנט יכולים להציע ללקוחות שלהם אחסון אתרים שמנוהל על ידם, והדבר מאפשר להם לעשות UPSALE על אותו הלקוח ולהגדיל את הרווחים משירות שלו. הדבר אפשרי באמצעות חבילות אחסון ריסלר וכדאי שתכירו אותן אם אתם עוסקים בבניית אתרים, עיצוב דפי נחיתה או גרפיקה ממוחשבת וכדומה.
בעלי עסקים מחפשים כל הזמן כיצד להגדיל את הרווחים בעסק שלהם ובכל הקשור לנותני שירותים בענף האינטרנט והמחשבים, יש אפשרות כזאת ממש מתחת לאף.
האפשרות של UPSALE ללקוחות קיימים בענף זה היא באמצעות אחסון ריסלר של אותם נותני שירותים ומכירה של שטחי אחסון אתרים, דואר אלקטרוני או דפי נחיתה ללקוחות שלהם.
מהו אחסון ריסלר?
אחסון ריסלר הוא חשבון אחסון אתרים גדול שהבעלים שלו יכול להקצות חלקים ממנו לבעלי אתרים אחרים שזקוקים לשטח אחסון קטן יותר. דוגמא לכך היא אחסון ריסלר בשטח של 1 GB שיתחלק ל 5 לקוחות שונים ששוכרים בין 100-300 MB כל אחד מהם.
אחסון ריסלר אפשרי באמצעות שרת אחסון לינוקס או שרת אחסון ווינדוס, לפי בחירה שלכם כבעלי החשבון. יש לקחת בחשבון שמרבית האתרים היום נבנים על גבי שרתים של לינוקס (PHP) ומעט פחות על גבי שרתים עם מערכת הפעלה ווינדוס (ASP).
איך מחלקים את שטח האחסון בין האתרים השונים?
החלוקה של שטח האחסון הראשי לחתיכות קטנות יותר היא באמצעות מערכת ניהול שרת שאתם בתור בעלי שרת אחסון ריסלר מקבלים. שם אתם יכולים לחלק את "העוגה" לגדלים שונים וגם לפתוח תיבות דואר אלקטרוני לעסקים לפי דרישת הלקוחות והחבילה שמכרתם להם.
מעבר לכך, ניתן לפתוח רק חשבונות דואר אלקטרוני ללקוחות שלא מחפשים אתר אינטרנט ולהרוויח מכך גם כן, כיוון ששטח האחסון לכך קטן יחסית (אם כי הדבר לעתים לא כלכלי ויש לחשוב על כך מראש).
חשוב לציין שלמרות שהלקוחות הללו מקבלים חשבון FTP לניהול קבצים לאתר שלהם, אין להם גישה למערכת הניהול ואתם אלו שתהיו אחראים על מתן תמיכה עבורם במידת הצורך. אתם מנהלים את האחסון לטוב ולרע עם כל האחריות הכרוכה בכך. כמובן שאתם נשענים על תמיכה ושירות של חברת אחסון אתרים ממנה הזמנתם חשבון אחסון ריסלר.
כמה מרוויחים משירות של אחסון ריסלר?
הרווחים של אחסון ריסלר שמחולק לקוחות גדול יחסית ומגיע למאות אחוזי רווח בניהול נכון. יש לקחת בחשבון ששטח אחסון כפי שציינו קודם לכן עולה לא יותר מ – 100 שח לחודש, כלומר כ – 1200 שח לשנה ואילו כל חבילת אחסון שתמכרו בשטח של עשירית מכך תהיה בעלות של 35-50 שח לחודש או אף יותר מכך. כלומר 2-3 לקוחות וההשקעה הוחזרה. מכאן, השאר הוא רווח עבורכם.
לסיכום, ניהול חשבון ריסלר ומכירת שטחי אחסון ללקוחות קיימים לא מתאימה לכל מי שעוסקים בענף וכדאי להיות בעלי הבנה טכנית בסיסית בנושא אחסון אתרים והיקף המחויבות שלכם למתן שירות תמיכה לבעיות אפשריות באחסון במידת הצורך.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת Sweethome אשר מעניקה פתרונות אחסון אתרים מתקדמים על גבי תשתית מחשוב ענן בישראל.