אוהבים קולינריה, הראשונים שמבקרים בכל מסעדה או דוכן אוכל חדשים ויותר מהכול אוהבים לכתוב על זה וליידע את כולם? – הגיע הזמן שתפתחו בלוג אוכל פרטי שלכם ותרכזו את כל הידע שלכם בתחום במקום אחד נגיש לכולם ובשליטה מלאה שלכם. זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים.
עולם הקולינריה בישראל הולך ומתפתח בקצב מסחרר בשנים האחרונות. כבר אין מדובר רק על הצלחה של שפים ידועים עם מסעדות מעבר לים אלא גם בפריחה של מסעדות נישה ודוכני מזון איכותיים בערים רבות בכל רחבי הארץ.
לעיתים קשה לעקוב אחרי כל הפתיחות, ההשקות והמקומות החדשים, אך אם אתם בין אלו שכן אוהבים את הסצנה המבעבעת של עולם הקולינריה הישראלי ובעיקר אם אתם אוהבים לגלות מקומות חדשים ולספר עליהם לכל החברים וקרובי המשפחה שלכם, כדאי שתעשו זאת באמצעות בלוג אוכל משלכם.
למה בלוג אוכל פרטי ולא ברשת חברתית?
סביר להניח שאת החוויות שלכם בעולם הקולינריה הישראלי אתם מפרסמים ברשת חברתית כלשהי. בישראל מקובל לעשות זאת באמצעות פייסבוק ו/או אינסטגרם ובדרך זאת להגיע לכל הקרובים אליכם עם המידע החדש שיש לכם להציע.
פרסום ברשתות חברתיות תחת הפרופיל הפרטי שלכם או אפילו בדף עסקי שפתחתם לשם כך הוא מבורך ובהחלט יכול ליצור עניין ולמשוך אליכם מבקרים חדשים שאפילו אין לכם עימם היכרות אישית, אך הם אוהבים את מה שאתם מפרסמים על ענף המזון הישראלי.
אך חשוב לזכור כי בסופו של יום מדובר בפלטפורמות שלא בשליטה שלכם. נכון, אתם רשאים להעלות פוסטים, תמונות, סרטונים ולצרף חברים באופן חופשי כמעט לחלוטין, אך במידה ותעברו על חוק כלשהו של בעלי הפלטפורמות הללו (חברת "מטא" במקרים הללו) אתם יכולים לסבול מהקפאה של היכולת להעלות פוסטים חדשים ל – 30 יום או אפילו להסתכן בסגירת החשבון שלכם. ייתכן שהחשבון שלכם יוקפא או ייסגר כיוון שהבעתם דעה בנושע פוליטי או כלפי דמות ציבורית כלשהי, ללא כל קשר לקולינריה. הבעיה העיקרית היא שאין ממש שירות לקוחות אפילו להתלונן עליו וייתכן שכל מה שעמלתם עליו במשך חודשים או שנים ירד לטמיון.
זאת הסיבה שכדאי לפתוח בלוג משלכם בשליטה מלאה וללא תלות בצד שלישי. פתיחת בלוג אוכל היא עניין פשוט למדי כיום עם מבחר פלטפורמות שונות שמאפשרות פתיחת בלוג וניהול שלו (העלאת פוסטים, תמונות וסרטונים) בקלות ובמהירות תחת דומיין (שם אתר) שלכם.
איך פותחים בלוג אוכל פרטי?
פתיחת בלוג אוכל אפשרית באמצעות מערכת ניהול בלוגים ואתרים של וורדפרס. מדובר על פלטפורמה שעושים בה שימוש מעל 100 מיליון אתרים ובלוגים ברחבי העולם. יש אפשרויות עיצוב ללא סוף שניתן לבחור מהן, המערכת בנויה מראש עבור בלוגרים להעלאה ושליטה נוחה בתכנים ואפשר ללמוד את השימוש בה בתוך דקות.
את הבלוג ניתן לחבר עם דומיין (שם אתר) שרוכשים בעלות של כמה עשרות שקלים ומחדשים מדי שנה במידת הצורך (כל עוד הבלוג קיים ופעיל). בנוסף, למחיר הדומיין, ישנה עלות אחסון לבלוג אשר יכולה לעמוד על 30-50 ₪ לחודש בהתאם לחברת האחסון שרוכשים ממנה.
בדרך זאת יצרתם לכם ערוץ קולינריה בשליטה שלכם תחת מותג פרטי וללא תלות בגורמים אחרים. לאחר מכן, ניתן להשתמש ברשתות חברתיות על מנת למשוך גולשים חדשים לבלוג שלכם ומבלי לחשוש שהם ייחסמו או יגבילו אתכם בשלב כלשהו.
אם אתם ממש רוצים לפתוח בלוג אבל לא מסתדרים בתהליך, ניתן להיעזר בשירותים של אתר בלוגים אורג יל. האתר מציע שירות התקנת בלוג וורדפרס (WordPress) בחינם.